tirsdag den 26. juni 2012

Men hvis jeg nu var fra Langeland, havde diabetes eller var enke


Jeg har igen kastet mig over den nådesløse disciplin, det er at søge legater. 'Dur ikke, væk' er svaret til de fleste(/svaret til mig fra de fleste...), da jeg åbenbart er sådan en type, der ikke fortjener at blive støttet finansielt i min uddannelse. Men for at min gennemlæsning af enorme mængder af beskrivelser ikke skal være helt spildt, har jeg samlet diverse søde krav:
 • Til ældre trængende døtre af afdøde kongelige embedsmænd
 • Til ældre trængende svagelige tjenestepiger
 • Unge shippingfolk uddannet på et skibsmæglerkontor i provinsen
 • Mathilde Hagemann's Legat til fordel for den Bruunske Slægt - er det nu, jeg skal igang med lidt slægtsforskning?
 • Til børn af indre missionærer
 • Til personer, som er dårligt udrustet med viden og ønsker en oplæring eller uddannelse, således at de kan blive gode og nyttige samfundsborgere - jamen det vil jeg da gerne være. Hit med pengene!
 • Gårdsholtfondet - til landmænd i Vendsyssel
 • Til dygtige og tiltalende kvindelige elever på Sønderborg Statsskole
 • Ansøger skal være født i Øster Velling, Helstrup eller Grenstedn sogne - jamen hvor ligger det overhovedet?
 • Til hortonomstuderende
Jeg synes også, det er ret ironisk, hvor mange legater, der er til landbrugsstuderende i forhold til bachelorstuderende. Har tydeligvis valgt den helt forkerte branche - vi ses å' æ' lan'!


...og hvad det er, jeg søger legater til, skal nok komme senere, når jeg finder ud af, om det kommer til at ske ^-^

(men altså, kender du et godt legat til mig, så sig endelig til! Det er på bachelorniveau, i udlandet, jeg er fra Sønderjylland/Sønderborg/Tinglev/Tønder, læser inden for handel/markedsføring, det er en hel uddannelse på 9 måneder, og jeg har allerede støvsuget Legathåndbogen og so.dk)

6 kommentarer:

 1. Haha, kan du ikke fuske dig lidt til at være en ældre, svagelig tjenestepige? De kan trods alt umuligt have særlig mange ansøgere...

  SvarSlet
  Svar
  1. Se det var en god ide ;) Jeg har også tit tænkt den tanke, at hvem i alverden der søger disse legater? Så må jeg næsten være mere værdig. End en ældre, svagelig tjenestepige. Hun skal vel alligevel snart dø ^-^

   Slet
 2. Erasmus, Nordplus, Nordeafonden? Ved dog ikke om de gælder for handel/markedsføring

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre, Erasmus er kun til udveksling, ikke hel uddannelse. Nordplus giver kun til udvalgte lande. Nordea giver kun til professionsbachelor, ikke universitetsbachelor. Æv! Men tak for input.

   Slet
 3. Mine bud ville også være Erasmus eller måske en fond igennem din bank? Danske Bank, Nordea, Jyske Bank og Sydbank har alle nogle uddannelsespenge, de giver væk til forskellige ansøgere hvert år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Erasmus gælder desværre ikke til hele uddannelser, og jeg har verdens mindste bank (der ikke har nogen legater). Men tak for tip, må få kigget lidt på de banker.

   Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)