onsdag den 3. juni 2015

Om ikke at græde over spildt mælk og kørekort

Prøver at tage det med et glas vin. Og glæder mig over, at jeg fik købt kjolen tidligere samme dag, for det gavekort, der havde ligget i pungen.

Det siges, at man ikke rigtigt har været i Barcelona, før man er blevet bestjålet. Jeg havde egentlig satset på 'ikke at være her rigtigt', men sidste-sidste fredag skete det uundgåelige. Baaah. Booking holdt deres månedlige firma-komsammen, og det tegnede til at blive en GOD aften - lige indtil jeg nåede frem, og måtte indse, at min pung ikke længere var i min taske... Jeg havde allermest lyst til bare at begynde at tude, men det er sjældent specielt konstruktivt. Desværre. To af mine rare kolleger hankede op i mig, fandt et nummer til La Caixa, min spanske bank, og fik kortet spærret. Samtidig måtte jeg Whats-app'e min far og få ham til at spærre mit danske Visa (...for selvfølgelig havde jeg da taget begge hævekort med. Enormt god ide), da mit spanske mobilabonnement ikke tillod dette.

Herefter var der ikke så meget at gøre - det hele var alligevel VÆK, og det var 'just money', så jeg smuttede ned til mine kolleger og havde en rar aften alligevel. Til firma-eventet var der graaaatis mad og drikke, og til aftenens videre udskejelser lånte jeg 10 euro og et metrokort - begge dele kan man komme okay langt med i Barcelonas natteliv, hæææ.

Udover at jeg havde over 70 euro i pungen, metroklip for 13-15 euro, et uerstatteligt Georgia State ID (farvel, gode minder og back-up ID - burde nok ikke også have slæbt rundt på det, nej. Host) er det værste, der røg, mit kørekort. Aaaargh! Jeg er ikke længere dansk nok til at få et nyt udstedt hjemmefra, så jeg skal have de danske politimyndigheder til at skrive mig en seddel om, at jeg har lov til at køre, og så skal denne oversættes officielt til spansk. Herefter kan jeg pænt søge om et spansk kørekort. Når jeg engang får taget mig sammen til det.

Nå. Men det var/er træls. Vil mene, at jeg er typen, der passer okay godt på mine ting, men i Barcelona er der altid nogle fingre, der er lidt længere end ens påpasselighed. Det er helt sikkert en af de negative sider ved byen. Heldigvis var der ingen, der stak en kniv i mig, jeg har stadig min mobil, pas og ét hævekort tilbage, H&M-gavekortet var blevet brugt tidligere på dagen, og det spanske sygesikringsbevis var heller ikke med - det kunne have gået meget, meget værre.

8 kommentarer:

 1. Det lyder som en rigtig træls tur, og det er ikke noget man har lyst til at opleve. Men håber snart du er okay over oplevelsen, selvom den er lidt ubehagelig! :).

  knus
  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så trææææls, ja. Men jep, jeg har det fint igen - selvom jeg passer ekstra, ekstra, ekstra meget på mine ting nu :p

   Slet
 2. Ja, gudskelov for at de kun tog din pung! Jeg er blevet så bange for røveri med kniv efter vi selv oplevede det i Peru - de var dog "så søde" at tage pengene fra Anders' pung og så aflevere resten tilbage, rimelig vildt.
  Men det er sgu alligevel træls. Og hvor vildt at det skal være så besværligt at få kørekortet igen! Kører du i Barcelona eller er det ID? Blev sgu også helt ærgerlig over at læse at dit Georgia ID er væk! Du må tage tilbage og bo igen, for at få endnu et ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænkte faktisk også på jere bagefter, kunne godt huske jeres røveri. Puha, det må have været så ubehageligt, selvom i 'heldigvis' ikke havde alt kortbesværet. Men puha. Det var jo ikke fordi, der skete noget med mig overhovedet, jeg lagde ikke engang rigtigt mærke til, at den blev taget, men at skulle tage metroen næste gang var ikke helt så behageligt som sædvanligt.
   Ha, kørekortet er bare ID ;) Skal heldigvis ikke bruge ID så tit, men det er alligevel rart altid at have med. Og goood idé - Atlanta, her kommer jeg! ;)

   Slet
 3. ÆV hvor er det træls, at folk ikke kan holde fingrene for dem selv. Og ja, det er ikke så meget pengene, men nærmere besværet, der kan ærgre mig.

  Da jeg boede i Shanghai besøgte min mor mig, og i metroen fik hun stjålet sin pung. Ret træls - og en ubehagelig oplevelse for hende, især nu hvor det var første gang hun var oversøisk. Gudskelov havde hun samme morgen (!!) taget sit pas ud, så det var kun hævekort, kørekort og kontanter. Selvom jeg bandede noget over, at have tilbragt en alt for mange timer sammen med ineffektive kinesiske politimænd, der ikke forstod engelsk og at jeg derfor hjalp min mor med at agere wannabe-tolk, så var det bedre end hvad der var sket, hvis hun stod uden pas. Det kunne være gået så meget værre.

  Og da det ligesom var overstået, så havde vi det knald hyggeligt alligevel :) Man kan jo ikke gøre mere ved det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget! Det kan virkelig ærgre mig, at det rent faktisk er andre mennesker, der har gjort det her.

   Ej, det var godt nok også en træls oplevelse for hende! Er også glad nok for, at det 'bare' var mig, og ikke en af mine besøgende. Men godt hun havde dig til at hjælpe, og at I havde det hyggeligt alligevel! Det havde været endnu mere træls, hvis det skulle ødelægge besøget(/og min aften, hæ).

   Slet
 4. Åh kender det med U.S. ID - render også rundt med mit altid, men kunne være man skulle lade være for ville ikke kunne få et nyt sådan lige! Øv øv søde <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det skulle jeg nok have overvejet noget før O.o Udover at jeg ikke længere har det som minde, så brugte jeg det rent faktisk også som ID af og til - nu har jeg kun den store klods af et pas tilbage. Og mit Booking-kort, ha :p

   Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)