lørdag den 16. april 2016

Næste ferie - tips til San Francisco og Vestcanada?

Tidligere ture til USA og Canada

Før Dubidai-føjetonen fortsætter(/begynder?), afbryder vi lige med endnu et forsøg på tips-hamstring, ha. Nytårsforsættet om at komme lidt rundt i verden bliver nemlig helt klart opfyldt - startede jo januar ud med et smut til Malaga, i februar en skiweekend i Andorra, marts stod selvfølgelig på Dubai, og i slutningen af denne måned har jeg en overnatning i Pyrenæerne , hvorefter jeg i starten af maj tager en enkelt dag i Hamborg og lidt afslapning hjemme i rare Sønderborg. Og SÅ i juni stikker det helt af - årets sommerferie er endelig besluttet, bestilt og betalt, og turen går tiiiiiiil - *trommehvirvel* - San Francisco og Vancouver! Woop woooop!

Jeg rejser med en god ven fra Danmark, og planen hedder pt., at vi den 3. juni rejser til San Francisco og den 20. har en returbillet fra Vancouver. Herimellem satser vi på noget storbysferie i SF, inden vi efter en uges tid flyver til Vancouver, hvorfra vi skal trille lidt rundt i det vestlige Canada; se Rocky Mountains og andet pæn natur.

Så ja, pt. mangler der en del detaljer - bl.a. flybillet fra USA til Canada, ha. Leger lidt med tanken om, at vi også lejer en bil i San Francisco, tager forbi Yosemite og herefter kører ned til Disneyland ved Los Angeles, men ved ikke, om det bliver for tidskrævende/omfattende(/dyrt).

Så hallo, hvis du ligger inde med nogle tips til, hvad vi ikke bør gå glip af, hvor lang tid vi skal bruge i San Francisco, og nogle killer-ruter i Vestcanada (...plus biludlejningsfirma), så sig lige til nede i kommentarfeltet, ikke? :D Tak!

4 kommentarer:

 1. Fedt med San Francisco. Jeg har været der af to omgange (foruden mellemlanding på vej ud og hjem fra Hawaii). Den første gang i tre dage, hvor ferien var en rundtur i bil på den amerikanske vestkyst. Den anden gang var vi der en uge, fordi manden var på en konference. Jeg elsker den by. Og faktisk flytter vi derover d. 1. juni ;-)

  Yosemite er fantastisk og klart en oplevelse værd! Så det ville jeg prioritere. Desuden var vi ude på Alcatraz (køb billetter i forvejen, de er tit udsolgt på dagen), cyklede over Golden Gate Bridge og nød godt af den god sea-food, som de mestrer i San Francisco. Der er naturligvis rigtig fine shoppingmuligheder, som i alle andre amerikanske storbyer.

  Rigtig god tur. Og sjovt, at vi kommer til at opholde os i byen samtidigt.

  /Line
  www.vidunderligevirvar.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor lækkert! Tillykke med det! Gad også godt bo i USA igen, men nu starter vi lige med en lille ferie ;)

   Ufff, det gør næsten ondt at du siger det, for vi har desværre sløjfet Yosemite. Vi prioriterede at lave naturting i Canada, og så tager vi i stedet kystruten ned til Los Angeles. Den skulle også være enormt flot.

   Mange tak for tip, og rigtig god fornøjelse med at flytte derover! :)

   Slet
 2. San Francisco er cool.. Har vaeret 2 gange. I San Fransisco selv har man ikke brug for bilen og kommer godt rundt med bus, cykel osv. Koster ogsaa en del ikke at have en P-plads ved hotellet.

  Hvis I vil köre med Cable cars, sörg for ikke at staa paa ved en af start stederne. Her stär man nogle gange 45 min, hvis ikke laengere, i kö. Staa paa en stop laengere henne, da de ikke fylder hele vognen fuld naar de starter. Her behöver man ikke at vente.

  Los Angeles: Hvis I bare vil ned til Disneyland og ikke mere er det til at overveje om det ikke er forkert prioritering. Det er en dagstur bare at köre ned til Anaheim, og hvis I vil se noget undervejs ( Highway Nr 1 ) tager det laengere...

  Big Sur , syd for SF er en naturoplevelse
  Yosemite, ligeledes

  Hos biludlejning skal man passe paa hvordan ruten er. Ikke alle firmaer byder en one way udlejning uden at det koster. Sörg for at leje hjemmefra, fordi ved booking direkte i USA skal forsikringen betales extra, hvad hvis du lejer hjemmefra er inkl.

  Hvis ikke I har booket til USA endnu, er det maaske til at overveje at starte i LA, hvis Disneyland er vigtigt..
  Eller at starte i Las Vegas og tage turen via Grand canyon -> Yosemite og tage herfra til SF

  Önsker en rigtig god tur.

  Anneke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anneke, tak for tips!

   Er glad for at høre, at du kan anbefale San Francisco, glæder mig vildt til at opleve byen! :)

   Vi har siden dette indlæg fået bestilt de sidste billetter, så de overordnede rammer er på plads. Vi starter i SF, hvorefter vi tager kystruten til LA som en del af oplevelsen. I LA har vi nogle dage med Disneyland og lidt andet, inden vi flyver til Calgary. Her tager vi så selve naturdelen (hvorfor vi desværre har nedprioriteret naturdelen i USA), inden vi flyver til Vancouver, hvor vi har de sidste dage.

   Men satser helt sikkert på at skulle tilbage til USA og opleve mere med tiden :)

   Vi er opmærksomme på, at der kommer gebyr på ved one-way-udlejning, men det er stadig mere optimalt end at skulle køre/flyve tilbage til start. Men vi sørger for at få lejet hjemmefra :)

   Mange tak for tips, og hav en god weekend!

   Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)