onsdag den 10. september 2014

Det er bare gas

Sidst jeg boede i Spanien, havde vi gaskomfur/kogeplader(?), mens selve ovnen var som jeg kender det fra Danmark. Ingen varmluft dog, men pyt. I søndags, i min husmoderlige iver efter at ordne madpakke, snacks og mellemmåltider til hele ugen, opdagede jeg, at situationen i denne lejlighed er en lidt anden:


Øh... Kan jeg bede om 180 grader tak? Udover at være ualmindelig beskidt (burde nok svinge en klud i køkkenet også, ja) mangler der lidt detaljer på ovnknappen. Hvor varmt er stor flamme i forhold til lille flamme? For ikke at tale om, at jeg måtte bede min flatmate om hjælp til at tænde ovnen. Jeg havde bare drejet på knappen, og kunne ikke forstå, hvorfor der ikke skete noget. Æhæ. Da hun endelig fik sat ild til skidtet, undervurderede jeg nok varmen en smule og endte med et kremere mine stakkels banan-æble-havregryn-kanel-mandel-muffins. Hov. Bedre held næste gang, ikke?

I morgen er det spansk helligdag, men det betyder ikke noget, når man kører på dansk ferieskema. Bah. Ej, det er fint nok at være på arbejde pt., jeg er nemlig ret ivrig efter at blive bedre til det hele, ha. Jeg glæder mig dog alligevel til weekend - 2 dage endnu!

4 kommentarer:

  1. Åh, sådan en gasovn kan sgu også godt drille lidt =/ Håber det går bedre næste gang! Vi havde gasovn i lejligheden i La Paz i Bolivia, men med lidt hjælp fra Youtube, fik vi gang i den, haha ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, det håber jeg også, ha!
      Ha ha, jeg har også satset på at skulle lidt forbi Youtube og blive klogere ;) Nu har jeg i hvert fald fået købt mig en lighter, jeg selv kan betjene, og det er i hvert fald et skridt i den rigtige retning ;)

      Slet
  2. Åh ja! Stor flamme, lille flamme ovnen gjorde også, at jeg skulle om-lære hele mit repetoire, da vi flyttede til Barcelona :) Nu skal jeg så lære at lave det hele igen i en "almindelig" ovn :)

    Som udgangspunkt vil jeg sige, at du sjældent skal bruge andet end lille flamme (som i min ovn var omkring 190 grader), og så skal man ALTID holde meget øje uanset hvad. Og specielt bagværk er rigtigt svært fordi varmen tit kun kommer enten oven eller nedenfra - så man skal stille bagepladen så langt væk fra varmekilden som muligt :)
    Det er virkelig at lære at lave mad igen forfra!

    Held og lykke med gasovnen fremover :) Den er som regel eminent til pizza :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har heldigvis (eller noget) aldrig rigtig lært at lave mad, så der er ikke så meget at om-lære :p

      Men hey, tak for info! Jeg tror, du har reddet næste portion muffins ;) Og ja, det var nok også lidt for optimistisk bare at lade dem hygge sig selv - jeg havde ikke lige indset, hvor hurtigt det går, i sådan en gasovn :P

      Og tak! Jeg må kaste mig ud i en pizza, det kan kun blive godt (...eller branket. Hip som hap :p ).

      Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)