mandag den 9. december 2013

Hamburg-jule(tor)tur


Nå, men den der juletur til Hamburg, ikke? Den kunne nok have gået bedre... Torsdagens storm Xaver (tyskernes lidt mere velvalgte navn), havde ordentlig lavet rav i den offentlige transport:


Nærmeste omvej til Hamburg. Vores direkte tog 18.09 var aflyst, så vi hjemmefra, og tilbage var 19.09-toget. Pyt, så ville vi bare ankomme en time senere, 21.37. Afsted skulle vi jo. Da vi først klokken 1(!) ankom til Hamburg, og klokken 3 til vores hotel (nej, jeg ved ikke, hvorfor det tog to timer ekstra. Ventetid på S-tog og lidt faren vild, ahæm), var vi dog ikke helt tilfredse med vores beslutning... Til gengæld fik vi et smut over Lübeck, så vi kan jo næsten prale med at have været på julemarked der også (hvad? Der var i hvert fald sne på banegården, det må da tælle).

Næste 'morgen' stod vi så op kvart over 11, og jeg fejrede vores tur med at have grum hovedpine hele dagen. Ved 18-tiden gav vi(/jeg) op, og resten af aftenen blev tilbragt på hotellet med en China Box og tysk-synkroniseret film. Suk. Søndag var dog en god dag, og billederne fangede masser af julehygge:


Tyskerne er virkelig gode til det der julelys, det var flot. Hvilket mange andre også havde opdaget, så der var sort af mennesker - tænk, at man ikke engang kan have sådan et julemarked for sig selv. Næste gang, jeg tager på julemarked, medbringer jeg egen bil, finder et varmt sted, og så skal der ikke være så mange mennesker! (Nej, jeg tror ikke selv på, at det kan lade sig gøre. Næste år tager vi en en-dagstur til Flensburg. Eller en sommertur til hvor som helst varmt). Glædelig julemarked!

14 kommentarer:

 1. Ej hvor ser det ellers hyggeligt ud! Er specielt vild med din gif. Haha. Det ligner noget fra en 90'er film :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også rigtig hyggeligt om søndagen, da vi ikke længere skulle bekymre os om, hvordan vi skulle komme hjem (problemer med BÅDE DB og Sydtrafik er bare ikke en god kombi), og hovedpinen var forsvundet ;) Og ér Tyskland ikke sådan lidt som en 90'er film? ;)

   Slet
 2. Øv at turen ikke var 100% optimal, men det ser da ud til I fik lidt af ud af det alligevel. Og en del erfaringer rigere ;)
  Og hvor er det hyggeligt med alle de julelys :) Her i Shanghai er der også pyntet op til jul, bevares, men det er ikke helt det samme, når farver som pink, lilla, blå, mm. dominerer. Men så igen, man må tage den julehygge kan man få!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det var heldigvis ikke helt skidt, selvom jeg en del gange nåede at fortryde, at vi var taget afsted :p Søndag var rætti' hyggelig, og ja så har vi prøvet det ;)
   Det var det i hvert fald, det var tysk præcision og omhu og det hele, noget så pænt! Og jeg kender godt til det der med lys i alle farver, det var de også glade for i Spanien ;)

   Slet
 3. Øv - håber det går bedre når jeg tager af sted næste weekend ;) har du så nogle insidertips til hvor man finder det gode julemarked? Og nice i var på hard rock, det skal vi også :)!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg også for dig, ellers ville det godt nok være trist, ha ;) Æh, det var vist markedet ved rådhuset, der skulle være det største, men der var der til gengæld også sort af mennesker. Vi nøjedes med det tæt ved hovedbanegården, det passede fint til vores behov - men vi prioriterede så også en turistbustur i mørke frem for det store julemarked, efter den korte lørdag var der ikke så meget tid tilbage :p Vær forresten opmærksom på, at de fleste butikker har lukket om søndagen Ö
   Og lækkert med Hard Rock Cafe, det ér altså bare godt. Nu ved jeg ikke, om I har gjort det, men hvis I ved hvornår I vil spise, og det ikke er uden for peak hours, så kan det være en god ide at reservere bord inden. God tur!

   Slet
  2. Fedt, tak for tip! :)
   Troede ikke man kunne reservere bord - alle de lande vi har besøgt Hard Rock har vi altid fået at vide, at det kan man ikke, man skal bare dukke op? :) Nu må vi se - det plejer at gå :D

   Slet
  3. Velbekomme! :)
   Nå okay, vi benyttede os bare af det i Barcelona, efter at vi den ene gang skulle vente i 40 minutter - det var alligevel lidt over grænsen, når man står der og er sulten ;) Men i Hamburg gik vi lige ind, det var skønt ;) Så ja, det skal nok gå uanset ;) God appetit!

   Slet
 4. Sikke et kaos! Men godt I nåede frem og fik hygget, trods alt :) Det er virkelig nogle juleskønne billeder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget! Vi(/jeg) var tæt på at give op, men der var ikke rigtig nogen vej tilbage, og hotellet var jo betalt ;) Men heldigvis kom der alligevel noget hygge ud af det til sidst, bedre sent end aldrig :) Og mange tak! :)

   Slet
 5. Haha, sikke noget altså! Billån må være vejen frem næste gang - men godt I også fik hygget :D Jeg gad godt lige have en bid af din burger og kigge på juleboder i timevis!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Skal vi ikke bare aftale, at til næste jul har jeg villa, Volvo og vjob? Det der med at være uafhængige, ikke belaste andre og bare tage toget, gik også lidt fløjten, da vi måtte bede om at blive kørt både til og fra toget :p Hvorfor har Sydtrafik ikke lige koordineret med Deutsche Bahn, hvad?
   Jeg nuppede også gerne sådan en burger igen og lidt flere juleboder!

   Slet
 6. Ih det ser altså bare så hyggeligt ud :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også noget så flot og julehyggeligt :D

   Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)