søndag den 19. maj 2013

La Nit dels Museus - Museu d'Història de Catalunya


I går aftes fik jeg et tip, vi ikke kunne sige nej til - GRATIS adgang på en hel del museer fra klokken 19-01. Hurra, sagde de studerende, der havde tænkt sig at skulle af sted alligevel. Vi udvalgte museet om Cataloniens historie, der ligger et stenkast fra vores lejlighed - jeg skulle jo nå at være hjemme til Melodi Grand Prix klokken 21!

Det er pænt stort. Fem etager, hvoraf de tre er proppet til bristepunktet med information og udstillinger. Og gode billedtagningssteder:

Hyp hyp!
Museet startede helt tilbage fra den tidligste bebyggelse af Catalonien, og fortsatte så skridt for skridt op til nutiden. Der var enormt meget information, og man kunne bruge adskillige timer, hvis man ville. Så kulturelle var vi dog ikke (min såkaldte bedre halvdel udbrød konstant at han kedede sig), så vi kiggede mest billeder og slentrede rundt. Det var selvfølgelig heller ikke det hele, der havde engelske tekster - men det meste dog, rimelig imponerende.
Her nærmer vi os den mere nutidige historie; en cykel fra 1920. Det var sådan set også mest det vi/jeg var kommet for, den mere nutidige historie, så jeg sugede til mig:Spændende! 20.45 begav vi os hjemad igen, og jeg søgte desperat ivrigt efter et sted at se Eurovisionen. DR var onde og havde lukket for Live-kigning for udlandsdanskere, så jeg måtte tage til takke med spansk kommentator på vores mini-fjernsyn. OG de havde lagt reklamepauser oven i underholdningen - dét var ondt. Men men, vi ved jo alle hvordan det endte, og der var vild jubel i det lille hjem:


Wuhuu! Konfetti og hoppen og dansen og store smil - vi VANDT!

2 kommentarer:

 1. Kan du nogensinde se DR på nettet hernede? Jeg kan ikke. Og helt ærligt, jeg betaler stadig licens mens jeg er hernede, så det er da det MINDSTE de kan gøre!!! ..jeg streamede det på rtve.es.. faktisk vidste jeg slet ikke der var Melodi Grand Prix i går (og jeg har nok ikke set set de sidste 10 år, tror jeg), så det var først da jeg så kommentarerne på Facebook.
  Forbindelsen var dog så langsom, at jeg opgav.. Det virkede så godt nok under pointgivningen, så der lå jeg spændt i min seng og var vidne til danske sejr. Hurra! Det var faktisk første gang, jeg hørte den danske sang..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan se DR-programmer fra arkiverne, men ikke live. Live har de nemlig spærret for udenlandske ip-adresser, men de plejer nu at lukke op til Melodi Grand Prix. Men ikke denne her gang, tsk. Og ja det er da rimelig ondt over for dig, når du nu endda betaler licens.
   Åh, jeg måtte også give op sidste år, da jeg sad i Atlanta. Ondt. Men godt du fik afstemningen med, uh, det var spændende! Og det var også på tide du fik den hørt så, ha.

   Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)