torsdag den 21. november 2013

Svensk pølleret


Her i huset står hverdagsretterne på hurtige, lødige og lette ting - én times forberedelse er maksimum, og så skal maden heller ikke indeholde en masse eksotisk/sjældent brugte råvarer, der efterfølgende ligger og dør i køleskabet (herhjemme er det f.eks. salathoveder, der lider den skæbne. Trist). Efter jeg er blevet tildelt noget madtjans herhjemme (torsdag og tirsdag er det MIG, der bestemmer! Og kokkererer, indkøber og planlægger...), er jeg begyndt at have nogen hofretter. Det havde jeg sådan set også i Atlanta, men de fire, jeg havde der (tunfrikadeller, rigtige deller, forloren hare og boller i karry. Og bonussen: opvarmning af frysepizza) er blevet udvidet. Succes! En af de nye retter er svensk pølseret, der er så rørende let og lækkert, at det næsten er snyd. På maks 40 minutter er der god aftensmad, og det kan vi godt lide:


Til 3-4 personer, afhængigt af hvor mange af dem, der er store, sultne mænd:

Ca. 900 g kartofler
2 løg
Pølser - jeg plejer at bruge en pakke med 400g oksekødspølser fra Netto
1 (lille) dåse tomatpure
Samme mængde ketchup
Paprika
Salt og peber
3 dl mælk
Persille til drys
(...nej, ingen karry som på billedet, heller ikke så meget pure, og så må løgene gerne skæres lidt pænere. Bare et tip.)

Kartoflerne skrælles, skæres i tern og koges. Imens de koger, skæres løg og pølser. Løgene svitses brune med lidt olie i en gryde, hvorefter pølserne smides i og svitser med. Herefter tilføres resten, inkl. kartofler, og koger ved middel varme, til det har fået nok. Drysses med persille og voilá, så er der mad! God appetit.


...Ninus kan også godt lide svensk pølseret.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)