mandag den 9. januar 2012

Genbrugstip: Fra konet til cool

Hermed første del af min serie af genbrugstip. Når jeg går i genbrugsbutikker, falder jeg tit for et bestemt snit, mønster, detaljer eller materiale. Ærgerligt er det dog, hvis den udvalgte genstand har andre aspekter, der ikke er så ønskværdige eller flatterende - f.eks. kone-looket. Her kunne mange ellers-så-flotte bluser leve videre i genbrugsbutikken, men med symaskine og blik for potentiale er der håb!


F.eks. fandt jeg forleden denne bluse med den fineste flæse, knapper i et let og luftigt stof til kun 25 kr.. Problemet var bare de der ærmer - men det var der råd for:


Ærmet klippes af, ca. 1,5 cm. inde på selve ærmedelen. På denne måde kan man bevare den pæne kant/syning, der er der i forvejen.


Herefter hæftes der godt og grundigt langs den afklippede kant, så det ikke pludselig trævler op.


Ærmekanten bøjes ind under ærmegabet, der sættes nåle i og sys langs kanten.


Voila! Et styks pæn bluse, der er gået fra konet til cool(/eller andet ord, der starter med k-lyd. Fra konet til kanon? Killer?).


Se, det havde da været synd at lade den hænge.
At cutte ærmerne af er min søsters og mit universalmiddel, adskillige bluser har måttet lade ærmerne. Mit seneste projekt er dog en silkeskjorte, der gerne skulle blive til et styks pæn silkesommerkjole. Indtil videre ligner det dog mere en massakre... Men jeg krydser fingre, og håber på det bedste, hæ.


Og psst, se lige min søsters seje Converse! Perfekte til lejligheden :)

5 kommentarer:

 1. Godt fundet på :) det må jeg lige huske næste gang.

  SvarSlet
 2. Super fint trick.
  Nu ønsker jeg mig en symaskine ;)

  www.mellosobsessions.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Super fedt fundet på - det må jeg klart huske til næste gang :) .. Kan man gøre det, selvom man måske ikke er fern med en symaskine? :)

  SvarSlet
 4. Betina: Tak, det var min søde søster, der fandt på det. Og nu er det vores universalmiddel mod konet-hed ;)

  Anne-Mette: Ha ha, sådan en symaskine er nu også en god investering, hvis man kan og vil lave lidt småjusteringer på sit tøj :) Jeg er i hvert fald glad for min søsters og min, og ærgrer mig tit over, at den ikke står her på matriklen :) De kan tit købes til 5-600 kr i diverse supermarkeder og Jysk, hvis man bare skal have en basis ;)

  Ida: Tak!

  Rikke: Ja det er et smart lille trick :)
  Og det kan man i hvert fald. I hvert fald når man gør det på denne måde, ved at bruge den søm/syning, der i forvejen er der. Så handler det nemlig bare om at klippe, hæfte, putte nåle i og sy (nogenlunde) lige :)

  SvarSlet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)