onsdag den 26. juni 2013

På eventyr i Barcelona - guide

Jeg vil ikke påstå, at vi har set det hele her i Barcelona, men vi har i hvert fald været godt omkring. Der er næsten uanede muligheder - udover at slænge sig på stranden, gå gennem hyggelige, små gader og spise is i solen, er der seværdighed på seværdighed, der bare venter på, at blive set og oplevet. Jeg har løbende skrevet om vores udflugter, men her er min personlige liste og anbefalinger samlet, som selvfølgelig ikke er udtømmende, men fra min vinkel og ud fra mine interesser. De forskellige overskrifter linker til mit oprindelige indlæg, hvis jeg har lavet et sådant.

Barcelona Bus Turistic

Turistbussen er en god måde at danne sig et overblik over byen og se de forskellige seværdigheder på en let og hurtig måde. Og hvis man ikke orker at gå rundt, ha. Der er to forskellige udbydere, men de koster vist begge omkring 24€ for en dagsbillet, og kører cirka de samme steder hen. Afgår fra langt de fleste seværdigheder, hist og her og allevegne og rimelig tit. Ved Barcelona Bus Turistic får man desuden udleveret et rabathæfte (jeg ved ikke med det andet selskab, det har jeg ikke prøvet), der i 2012 bl.a. gav 20% på Zoo-entré, entré på 2€ til det catalanske museum, 6,20€ af Tibidabo-entré og meget andet.

Parc Güell

Park Güell er et must-see, når man er i Barcelona. Parken skabt af Gaudi er meget mere end det ikoniske mosaikområde (også kendt som turistfælden, ha). Jo jo, der er skam en pæn udsigt, hvis man altså kan sparke sig gennem alle de andre mennesker, der også er der for at kigge. Personligt foretrækker jeg at gå lidt længere op. Op og til højre mod overdådig udsigt, og op og til venstre mod stenkorset. Og overdådig udsigt.

Carrer d'Olot, 7. Ligger ved metrostoppet Lesseps, grøn L3, og herfra er der skilte de sidste ca. 1,3 km mod parken. Det kan anbefales at tage madpakke/sandwichs med og indtage det til udsigten over byen. Det har jeg i hvert fald gjort med succes flere gange - der ligger en Subway lige for neden af bakken.

La Sagrada Familia

Kirken er en af Barcelonas vartegn, en overdådig Gaudi-kreation, der stadig er under opførelse. Man kan både nøjes med at kigge på kirken udefra, eller tage et kig indenfor. Ingen tvivl om, at det er flot, men til den lettere pebrede pris og lange ventetid skal man gøre op med sig selv, om man synes, det er det værd. Personligt synes jeg, det bedst kan betale sig at kigge grundigt på kirken udefra, og så inspicere andre kirker indefra - f.eks. Santa Maria del Mar, gratis og ingen kø ;)

Carrer de Malloca 401. Ligger ved metrostoppet Sagrada Familia, blå L5 og lilla L2. Køb billetter her, 13,80€ for voksne, 8,80€ for studerende - og det kan stærkt anbefales, at man køber billetter på forhånd, køen plejer at være ret imponerende. Se åbningstider her.

La Rambla og Mercat de Sant Josep

Ramblaen er lidt en gågade fyldt med gøgl, lommetyve og massive masser af turister, men er en af de ting, man skal se i Barcelona. Gaden strækker sig fra Placa Catalunya og ned til Columbusstatuen ved havnen (og Maremagnum, ikke at forglemme), og på vejen er der masser af souvenirbutikker, gadehandlere, tegnere og andet gøgl. Der er imponerende bygninger langs kanten, som Liceu-operaen og øh, andre. Den absolutte hovedattraktion er dog madmarkedet, Mercat de Sant Josep. Jeg har egentlig aldrig fået lavet et indlæg om det, men det er proppet med friske råvarer, og de populære juicer (juices?) og frugtstykker i plastikkrus, som hveranden turist render rundt med. De er som regel lidt billigere, hvis man ikke køber ved den første bod.

Metrostop Catalunya, Liceu og Drassanes. Markedet ligger tættest på Liceu.

Diverse Gaudi-bygninger

Nej, jeg har aldrig påstået at være den mest kulturelle type, men Gaudi kommer man ikke uden om i Barcelona. Casa Milá, Casa Batlló og øh, andre(?) ligger næsten som perler på en snor op ad Passeig de Gracia, når man går fra Placa Catalunya af. 

Metrostop Catalunya eller Passeig de Gracia. Der er mulighed for at kigge indenfor i Casa Battló - 20,35€ for voksne og 16,30€ for studerende. Læs mere her.

Castell de Montjuic inkl. parker og olympisk stadion

Det gamle fæstningsværk ligger på toppen af Montjuic, hvor man har den mest fantastiske udsigt over hele byen og havneområdet. Må og skal opleves, er min personlige anbefaling. Vi plejer gerne at gå ned af bakken bagefter, eller tage bussen cirka halvvejs og så gå resten af vejen. Det olympiske stadion ligger i hvert fald cirka der på midten, så der kan man passende slå et smut forbi. Og så er der de pæneste parker, hvis man beslutter sig for at gå, eller holde en picnic i rolige og grønne omgivelser.

Carretera de Montjuïc 66. Tag bus nummer 150 fra Placa Espanya, og stå af på toppen af bjerget ved fæstningsværket. Læs mere og se åbningstider her.

Det magiske springvand må man ikke gå glip af, helt seriøst. Der er vand, lys, farver og musik, og det er noget så pænt. Afhængigt af, hvornår man kommer, spilles der forskellige genrer af musik. Det er pænest, når det er mørkt. Vær opmærksom på, at det kun er tændt torsdag til søndag fra maj til september, plus til påske og jul, og kun fredag og lørdag resten af året. Læs om tiderne her

Ligger ved metrostop Espanya, rød L1 og grøn L3.

Kirken bag bogen Havets Katedral, og kendt for at være den eneste tilbageværende kirke med ensartet catalansk gotisk stil, både ude og inde. Uanset baggrunden er det en absolut imponerende kirke, kæmpe hvælvinger, farverige mosaikker og høje søjler. Og nå ja, så er der hverken dyr entré eller de helt vilde turistmængder. Yay!

Placa Santa Maria 1. Nærmeste metrostop er Jaume 1, gul L4. Vær opmærksom på, at der er middagslukket fra 13.30-16.30, ellers er der åbent fra 9-20, 10.30 på søn- og helligdage. Gratis adgang.

Museet for chokolade - behøver jeg at sige mere? Hyggeligt sted med en overkommelig entre og chokoladebar som billet. Dét er en god ide, kan jeg godt sige jer. Museet er en god blanding af chokoladens oprindelse, udbredelse og forskellige figurer, personer og monumenter udført i chokolade.

Comerc 36. Nærmeste metrostationer er Jaume 1 og Arc de Triomf. Se åbningstider og køb billetter her, 4,79€ for voksne og 4,07€ for børn og studerende.

Parc de la Ciutadella og Arc del Triomf

Parken har mange muligheder, man kan traske gennem stisystemet, holde picnic på græsset, beundre springvandet, klatre rundt på mammut i størrelse 1-til-1, ro på minisøen fyldt med turister og kigge på søde papegøjer. Vi plejer for det meste bare at gå igennem den, når vi skal ud at handle eller skulle i skole, ha. Lige i nærheden findes den spanske triumfbue, hovedport til verdensudstillingen i 1888, og ellers bare et imponerende monument.

Nærmeste metrostationer er Arc de Triomf, rød L1, og Ciutadella Vila Olimpica, gul L4.

Tibidabo og Temple Expiatori del Sagrat Cor

Hvis man er i Barcelona lidt flere dage, er Tibidabo et pænt, pænt udflugtsmål. Udsigten herfra er endnu vildere end fra Parc Güell og Montjuic, da man er cirka tre gange højere oppe, og også kan se ud over bjergene. Pænt. Der er også kirken, som man gratis kan komme ind i, og forlystelsespark.

Placa del Tibidabo 3-4. Vi tog T2A Tibibus fra Placa Catalunya til den nette sum af 5,90€ for en retur billet, eller man kan tage sporvognen og kabelbanen for omkring 12,40€. Entre til forlystelsparken 28,50€ for voksne. Find åbningstider  her - bussen kører kun, når parken har åbent.

Parc del Laberint d'Horta

En rigtig, levende labyrint - dét er altså også en oplevelse lidt udover det sædvanlige. Jeg havde i hvert fald ikke prøvet før ;) Der er rig mulighed for at fare vild, men samtidig er der også mere end én udgang, så helt panisk behøver man ikke at blive. Når man er færdig med at vandre rundt i de små gange, er der også mulighed for at kigge på resten af parken, der også er ret pæn og har rart stisystem.

Passeig dels Castanyers 1. Ca. 500 meter fra metreostation Mundet, grøn L3. Der er fri entré onsdag og søndag, ellers koster det vist omkring 2,23€. Læs mere her eller her.

Her var vi, der da var gratis entré, ha. Det er et meget overvældende museum, der tager en med gennem historien helt fra den allerførste bebyggelse i Katalonien, gennem de forskellige krige og tider og op til nutiden. Besøg, hvis du interesserer dig for sådan noget. Man kan i hvert fald sagtens bruge flere timer, de fleste informationer er også angivet på engelsk, og der er mulighed for at interagere med flere udstillingsting. Museet ligger i en imponerende lagerbygning fra 1881.

Placa Pau Vila 3. Nærmeste metrostationer er Barceloneta (gul L4) og Drassanes (grøn L3). 4€ i entre (3€ for studerende), og gratis adgang den første søndag i hver måned. Læs mere og se åbningstider her - lukket om mandagen.

Parc Zoológic

Jeg har egentlig aldrig fået skrevet et indlæg om Barcelona Zoo, men jeg så giraffen (høhø) sidste efterår.
Dyreparken ligger lige ved Parc de la Ciutadella, og har et godt udvalg af fugle, fisk og midtimellem; 4000 dyr i 400 forskellige arter. Vigtigst af alt, røde pandaer! Årh, altså. Da jeg var der i oktober 2012 var den ene en unge. Simpelthen sød. 

Parc de la Ciutadella s/n. Metrostation Ciutadella Vila Olimpica. Entré 19,60€ for voksne, spar 10% ved at købe dem online her. Læs mere og se åbnings- og aktivitetstider her.

Er man fan af FC Barcelona, kommer man ikke uden om Camp Nou og det tilhørende museum, men ellers overlever man nok (jamen, undskyld. Jeg ér bare mere natur-typen). Der er en blanding af information om klubbens historie, forskellige trofæer og andre Barca-genstande (bl.a. en trøje af Michael Laudrup!), masser af billeder, film og en tur på stadion. Ellers kan man også se en kamp, når der ikke er høj-profil-kampe kan man sagtens få billetter uden at måtte sælge sin højre nyre. 

Avda de Arístides Maillol 7, 9. Metrostop Maria Christina og Palau Reial, grøn L3, eller Collblanc, blå L5. Entre til museet står i 23€. Se åbningstider og køb billeter med 5% rabat her. Køb billetter til kampene her.

Gammel kirkegård med ældgamle gravmonumenter i forskellige udformninger. En anderledes oplevelse.

Av. Icària s/n, tætteste metrostop er Llacuna, gul L4. Kirkegården er også kendt under navnet Cementiri de l'Est. Læs mere og se åbningstider her.

IMAX Port Vell - 3D-biograf

Vi har købt billetter, men ikke lige været af sted endnu, da jeg ikke rigtig kan lure, hvilke film der er med engelsk tale, ha. Jeg var i en Imax-biograf i Atlanta, hvor den kæmpe skærm, 3D-effekterne og hele oplevelsen var fantastisk, så jeg håber på det samme her. Be' om.

Moll d'España s/n. Metrostation Barceloneta, gul L4, eller Drassanes, grøn L3. Billetpris 9,75€. Se filmtider og trailere her.

Las Golondrinas de Barcelona

Se Barcelona fra søsiden. Vi har ikke selv været af sted (jeg bliver næsten søsyg bare af at tænke på det, ha!), men jeg gad nu godt (...den korte tur. Man skal jo ikke udfordre skæbnen - jeg tror stadig min mor husker dengang, jeg på sejltur på Kreta, kastede op på begge vores sko. Det var tider). Jeg opdaterer med billeder og anmeldelse, når vi har været afsted - pt. (til og med i morgen vist) er der tilbud på Groupon på den lange tur til halv pris her.
Nu har vi været af sted på den lange rute, og jeg kastede hverken op på nogen eller faldt over bord! Ruten går langs kysten, tilbage igen og lidt rundt i havneområdet. God mulighed for at se mange af de velkendte ting fra søsiden - MareMagnum, W-hotel, Sagrada Familia, bronzefisken, Montjuic, Barceloneta strand og så videre. Pænt med pænt på, frisk luft, høj sol og rart selskab. Det går man aldrig galt i byen med. Husk godt med solcreme, og en trøje, hvis vinden ikke arter sig - så kan det nemlig godt blive lidt køligt.
7€ for 40 minutter, 14,80€ for halvanden time. Se afgangssteder og -tidspunkter og køb billetter her

Gelaaati

Ha ha - okay, det er måske ikke direkte en seværdighed, men det er altså virkelig god is. Specielt deres dulche leche og chokoladen, men generelt er alle deres smagsvarianter (og der er mange!) fyldt med smag og lækker konsistens. Mmhhh... Vi fandt perlen via Tripadvisor, og jeg må indrømme at vi ikke har haft behov for at prøve andre steder.

Llibreteria 7. Metrostop Jaume, gul L4. 2,80€ for 2 kugler(/klatter), meget rimeligt for både størrelsen og kvaliteten.

Correos højborg og Estació de Franca

Hvis man er i nærheden af Correos hovedposthus eller Estació de Franca, synes jeg, man lige skal stikke hovedet indenfor og beundre levnene fra fortiden i form af vild udsmykning og højt til loftet.

Togstationen: Av. Marquès de l'Argentera, s/n. Posthuset: Plaza Antonio López 1. Tæt på metrostation Barceloneta, gul L4.

Heldagsture / udflugter

På ski i Masella

Omkring to timer fra Barcelona ligger et lille skisportssted, der har har åbent indtil engang i april. Vi købte en tur inkl. transport, skileje og liftkort, hvor vi fik næsten 6 timer på ski, til den nette sum af 58€ pr. mand. Dét var et godt køb - skøn dag med fart under skiene, frisk luft, høj sol og sne. Vi købte via denne hjemmeside, men pt. er den ikke tilgængelig.

Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National Park
Meget langt navn, men en spansk nationalpark jeg glæder mig helt afsindigt til at besøge. Vi tager afsted på mandag til tirsdag, så jeg sørger lige for at opdatere efter det. Nationalparken ligger godt oppe i højderne, men sneen burde være væk nu - det var den ikke i maj, ha.
Parken ligger cirka 4 timer fra Barcelona. Læs mere her.

Illa Fantasia - Vandland
Vi har ikke selv været her, men jeg forestiller mig, at det er den perfekte aktivitet på en varm sommerdag. Der går en shuttlebus fra forskellige steder i Barcelona, der vist nok er med i entreprisen.

Finca Mas Brassó s/n, 08339 Vilassar de Dalt (BCN).Læs mere her - entre 24€.


Andre steder i relativ køre-nærhed er bl.a. Girona, Andorra og Montserrat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Se første indlæg om de forskellige praktiske ting om Barcelona her. Og på BarcelonaYellow kan man her læse om forskellige events i byen. Det var sådan, vi bl.a. fandt ud af om Airshowet sidste år. Ret smart. Her kan man også se, hvilke søndage der er søndagsåbent. Og helligdage her.

Ofte kan det godt betale sig at tjekke den spanske Groupon ud i månederne op til ens tur. Pt. har de halv pris på den lange sejltur, og vi har også købt Imax-billetter til halv pris.

Læs om flere seværdigheder her på Barcelonas officielle turistside.

10 kommentarer:

 1. Skønt indlæg, der bragte en masse minder frem fra min yndlingsby! Jeg har virkelig nydt at følge med på dit Barcelona-eventyr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, det er jeg glad for at høre! Barcelona er også en dejlig by, det har været dejligt at dele ud af vores oplevelser :)

   Slet
 2. Tak for et skønt indlæg. Får helt lysten til at tage til Barcelona!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, hvor er du sød! Og det kan jeg godt forstå, det er altså et dejligt sted. Med godt vejr pt. og forhåbentligt de næste mange måneder ;)

   Slet
 3. Bliver helt rejseskruk, men så er det heldigt vi skal på sommerferie om 1 1/2 uge. Vi skal godt nok ikke så langt væk, men for mig handler det lige nu mest om at komme væk fra alle de daglige gøremål og hent til en sted hvor benene kan smides op og livet kan nydes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, det kender jeg godt! Og dejligt, det handler netop tit om bare at komme lidt væk. God tur til den tid! :)

   Slet
 4. Hej Stine,

  Tusinde tak for dit indlæg om Barcelona, nu glæder jeg mig endnu mere til at kommer derned. Jeg tager derned i oktober måned med mit arbejde.
  Har du nogle ideer til gode og billige spisesteder.

  Mange hilsner
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christina,
   Selv tak, jeg er glad for, at du kan bruge det. Jeg skrev lidt mht. spisining i første indlæg her: http://www.6400happimess.com/2013/06/tips-og-tricks-til-barcelona.html, men som der står, var vi ikke så meget ude at spise, hæ. Dorte har dog lavet et fint indlæg om spisesteder i Barcelona: http://dortedamgaard.blogspot.dk/2013/02/barcelona-her-skal-du-spise.html. Og så må du ikke snyde dig selv/jer for en is ved Gelaaati Di Marco (http://www.gelaaati.com/benvenuto.php?lang=eng) på adressen Llibreteria 7. Det er seriøst godt. Jeg håber, du får en god tur!
   Mvh. Stine.

   Slet
 5. Hej Stine,
  Er lige faldet over din blog (fundet inde hos Miriam), og hvor er det en fin guide du har fået lavet til Barcelona med en del ekstra ting, som ikke lige alle kender til :) Det er altid hyggeligt at "møde" andre, som elsker byen ligeså meget som jeg selv gør - og ikke mindst har boet hernede.
  Jeg ser frem til at følge med fremover!
  Hilsen en fellow Barcelona-beboer

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla,
   Det ér bare hos Miriam, det sner ;) Og tak! Man lærer jo et og andet om byen, når man bor der, det kan jeg jo også se inde ved dig :) Barcelona er så meget mere end Park Güell, La Sagrada Familia og Ramblaen, selvom de steder heller ikke er at kimse af. Og jeg kan kun give dig ret - jeg glæder mig også til at følge med ved dig, og få lidt Barcelona-doser herigennem. Så kan jeg også suge inspiration til mig, til når jeg engang skal besøge byen igen!

   Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)