fredag den 21. juni 2013

Tips og tricks til Barcelona

Hep hep, så fik jeg mig snøvlet sammen til at lave en lille guide til Barcelona! Jeg har delt den op i to; første del omhandlende de mere praktiske ting og anden del om selve seværdighederne. Jeg håber, det måske kan være til nytte, hvis nogen skulle komme på de kanter.

Shopping
Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er highstreet-typen, så det er de ting, jeg er gået efter shoppemæssigt. Specielt kæderne Primark, Lefties og Shana er godt for budgetshopping, men Stradivarius, Blanco, Bershka, og Pull&Bear kan heller ikke anklages for at køre med for høje priser.

Mine yndlingssteder er:
 • La Maquinista - shoppecenter med store udgaver af alle butikkerne og byens eneste Forever 21. Tag metroe rød L1 til stoppet Torras i Bages eller bussen H8.
 • Diagonal Mar - endnu stort shoppecenter med alt det bedste af det spanske, et kæmpesupermarked og den ene af byens to Primark'er. Yay! Den gule L4 metro går næsten til døren med stoppet El Maresme Forum.
 • Gaden Avenue Portal de l'Angel - lang gågade med store udgaver af de fleste butikker. Ligger ved metrostopet Catalunya, eller til venstre for Ramblaen (fra Placa Catalunya af). I nærheden ligger desuden Passeig de Gracia, en lang gade, der også starter ud med high street, men herefter bevæger sig over i mere eksklusive butikker
 • Maremagnum - brillerer ved at have en Lefties, Shana og søndagsåbent hver søndag. 
 • Mango og Shana Outlet - ligger omkring to minutter fra hinanden, ca. 10 minutters gang fra Placa Catalunya på henholdsvis Carrer de Girona 37 og Carrer de Casp 37 - Mango Outlet er lige flyttet og ligger nu på Carrer de Girona 22.
 • L'illa - ikke mit yndlingscenter, men her ligger byens anden Primark. Et besøg værd, hvis man er i nærheden. Ligger ved metrostoppet  Maria Christina, grøn L3. Eller tag bussen - brug Google Maps.
- Heron City Outlet Barcelona - kan ikke anbefales. Da jeg var der, var det eneste outlet resterne af januarudsalget og kollektions- og syprøver aka. ting med afklippede ærmer o.l..
- La Roca Village Outlet Barcelona - her har jeg ikke været endnu, men jeg planlægger at vende tilbage med en anmeldelse senere ;)

Spisesteder
Ha ha, åh, det er næsten helt pinligt, så lidt vi har været ude at spise. Og mange af de steder, vi så har været, er ikke værd at anbefale. Det er ikke så spansk, men vi har været glade for Hard Rock Cafe, Wok to Walk og Maoz, et falafelsted. Og isstedet Gelaaati Di Marco er vores favorit, lækker, lækker is til en okay pris.

Transport
Offentlig transport er enormt billigt i Barcelona, og det fungerer rigtig godt. Man kan købe 10-turs kort, som man kan dele flere personer til kun 9,80€. En enkeltbillet koster 2€, så man skal ikke køre meget, før 10-turs kortet er tjent ind.
Man kan gratis skifte fra metro til bus og omvendt, i én time og 15 minutter. Det kræver bare, at man har egen billet/klippekort, bare lige så man er opmærksom på det. Ellers klipper den igen.
Man kan også købe dagsbilletter, men man skal op at køre 7 gange om dagen både ved 2, 3 og 4 dage, før det kan betale sig. Det plejer mine turister og jeg ikke.

Transport til og fra lufthavn
Aerobus kører direkte fra begge El Prats lufthavnsterminaler og stopper ved Placa Catalunya (og andre steder - læs mere her). Det koster 5,90€ for en enkelt, og 10,20€ for en retur.  Elleeeer man kan tage lufthavnstoget - det koster kun ét klip/en billet, og kører hver halve time fra Passeig de Gracia togstationen. Vi plejer at tage toget fra Estacio de Franca, det afgår .21 og .51 og er tilpasset, så man bare står af ved Passeig de Gracia og inden for de næste minutter kan hoppe på lufthavnstoget. Smart. Og billigt! Rejser man om natten, kan man tage natbussen til samme lave pris. Googl' det.

Biografer
Med mindre man kan spansk er de fleste biografer en kedelig oplevelse, med deres synkroniserede film, ha. Der ligger dog en helt fin biograf med original-tale-film (kig efter V.O.S) ved Port Olimpic, Yelmo Cines.

Åbningstider
De fleste butikker har lukket om søndagen, bortset fra 8 søndage om året, og bortset fra de små turistbikse og minisupermarkeder. Se hvilke søndage i 2013 her. Og se de spanske helligdage her. Men Maremagnum har altid åbent om søndagen. Yay! Åbningstiderne ligger fra omkring 10-20.30/21/22 for de fleste butikker, afhængigt af beliggenheden.

Ideel rejsetid
Fra omkring juni til august skal man sparke sig gennem de vilde turistmængder og gadehandlerne; der er mennesker overalt. Det er værd lige at tage med i overvejelserne. September er en rigtig rar måned; vejret er stadig godt, de fleste turister er væk, og der er sæson for en del lækker frugt. Ligesom april-maj.

Husk
Pas på jeres ting! Der er utroligt meget lommetyveri, og man hører altid om nogen, der har fået noget stjålet. Fysisk kontakt konstant! Både i folkemængder, på stranden, ved turistfælderne, i metroen og på caféer.
Og så er solen ret skarp - husk solcreme og solbriller.

Og hav så en god tur! ;) Næste del om selve seværdighederne følger.

8 kommentarer:

 1. La Danesa (http://barcelona.salir.com/la_danesa) er også værd at aflægge et besøg, stedet er drevet af en dansker - og er, efter min mening, ganske okay :-)

  SvarSlet
 2. Inden du smutter hjem fra Barcelona tøs, så må du simpelthen tjekke nogle af disse restauranter ud:
  http://dortedamgaard.blogspot.dk/2013/02/barcelona-her-skal-du-spise.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må se, om jeg kan få det presset ind i vores økonomi og planer - tak for tip!

   Slet
 3. Åh Stine, dit lille geni!
  Jeg glæder mig såå meget til snart at skal afsted til Barcelona!
  Vi har bestilt billetter til La Sagrada Familia, også har jeg en plan om at se den der park, ciutadella.
  Skal man bare vandre rundt i den eller er der noget specielt man skal gå efter?
  Vi skal bo lige ved placa de universitat, bliver så fab! :)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tihiiii! Og det forstår jeg godt, I skal nok få en fantastisk tur!
   Parken er ikke så stor, så I kan bare vandre rundt - 'seværdighederne' er den store mammut og springvandet, og så at kigge på folk ;)
   Jeg har kigget for at se, om der skulle være nogle events for jer, når I er i byen, men har ikke lige umiddelbart kunne finde nogen, desværre.
   Og så skal jeg virkelig også have opdateret mine guides, ha :P

   PS., hvis I skal til stranden, så LAD VÆRE med at tage til Barceloneta med mindre I gerne vil ligge som klemte sild i en tønde, det er virkelig slemt. Bogatell og andre strande i den retning er mindre crowdede :)

   Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)