fredag den 2. september 2011
Æbletid
Ud med agurketiden og ind med æbletiden - lidt godt er der trods alt ved efteråret. Så jeg laver her en dedikation til de dejlige æbler, som man kan nyde den koldere tid med:
Den klassiske; parterede æbler i en skål med vand, drysset med kanel og så i mikrobølgeovnen i 3-4 minutter. Simpelt og lækkert.
Hvis man så tager den videre til næste step, kan man anrette dem pænt med lidt optøede blåblær og en lille bitte bitte klat creme fraiche (Fy. Men det smager så godt, hæ)
Ih, lækker æblegele - kunstfærdigt anrettet, hø. Ikke at jeg selv har kastet mig ud i hjemmesyltning, men en af mine forældres venner/fælles arbejdskollega/meget sød dame vidste, hvor meget min søster og jeg holder af æblegele, så der var også et glas til os hver, ih. Mange tak (:
Det årligt tilbagevendende projekt, æblegrød til hele vinteren af nedfaldsæbler fra den rare familie. Et par timer (okay, måske lidt mere. Meget mere. Men det er gratis!) i køkkenet, og så er vi selvforsynende i lang, lang tid.
Æblegrøden kan selvfølgelig spises som den er, men en improviseret æblekage af grøden blandet med skyr/creme fraiche, kanel og knust Special K eller lignende. Uhm, god mad, let lave. Haps.
(og den gang jeg lavede kanelsnegle med æbleremonce, den er altså ikke værd at nævne)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Inspiration i lange baner! Nu vil jeg bare vente på at svigerforældrenes æbletræer er klar med æbler i alt for store mængder og så skal jeg igang - både med gelé, grød og bagte æbler!
SvarSletHaha jeg elsker du skriver at partere æblerne, det lyder bare så makabert :D Men ser godt ud, er bare bedst til æbler når de er kolde. Altså som i grød eller kage ;)
SvarSlet/Lise
Hvor lang tid skal æblerne ligge i vandet før de kommer i micro? :)
SvarSletMums, det ser lækkert ud! Elsker æbler :)
SvarSletEmma
Frøken Lyngsø: Ja det tager man aldrig skade af (: Det er herligt med forsynende familie, god fornøjelse med projekterne til den tid (:
SvarSletLise: Ha ha, det er det da også ;) Nå, måske ikke, hæ hæ. Og uhm, sådan nogle kolde æbler er også gode. Det plejer vores grød også at være, for lige når vi har lavet kan vi slet ikke holde ud at spise det, når vi sådan har stået med det i flere timer, ha ha.
Anonym: Jeg plejer bare at putte dem direkte ind i mikrobølgeovnen og tænde (: Og hælde vandet fra, når jeg tager dem ud. Man kan også lave noget lignende uden vand, altså bare stille dem på en tallerken, men de bliver blødere/mere kogte med vand. Det er i hvert fald min erfaring (:
Emma: Det er det absolut også :D Æbler er skønne! (:
Sikke en skøn blog du har, og hvor ser og lyder det dog bare lækkert med alt det æbleværk! Bliver helt lækkersulten! :-)
SvarSletHar du lyst til at følge hinanden? Tag et kig forbi min blog!
//annamagnolia.blogspot.com
Anna: Mange tak, det er jeg glad for, at du synes (: Og ja det er lækkert, bliver også helt lækkersulten af det selv ;)
SvarSletOg du skal være velkommen til at følge med, jeg kigger forbi (:
Mhm .. Hoppede direkte ud og lavede den med æblerne ! MUMS :D ......
SvarSletPaulinalykke.wordpress.com
Paulina: Uhm, den er også lækker, og så let at lave :D
SvarSlet