lørdag den 27. juli 2013

Pulled Pork-burger som i Atlanta

Pulled pork er her og der og alle vegne. Og med god grund. Jeg blev forelsket i den trukne gris i min Atlanta-tid, hvor jeg bestilte den så ofte som muligt, og den blev for det meste serveret i selskab med en god gang coleslaw og barbecuesovs. Mmmhhh! Siden da har jeg forgæves jagtet samme himmerigsmundfuld. Jeg har spist mig gennem en pæn del varianter, en del okay, men ingen helt som kræsne jeg vil have den. Så er der jo kun én ting at gøre: at gå i køkkenet selv.

I al beskedenhed; se da lige mit mesterværk! Og helt hjemmelavet; af mig! Det ér faktisk lidt af en bedrift for mig, der ikke just er kendt for mine kulinariske evner. Ikke for det positive i hvert fald - min familie husker i hvert fald stadig tydeligt min kartoffel-gulerod-mos-med-skræl og persille-sovs-med-ret-forsinkede-kartofler, ahæm. Min pt. bortrejste søster havde også denne kommentar til mine udfoldelser:


Tsk, altså. Jeg fik dog en lille smule hjælp:

Tulips Pulled Pork - et rent mirakel. Den er forstegt, så den skal kun have 25 minutter i ovnen eller på grillen, og så er kødet ellers klar. Virkelig smart, når man ikke kan overskue at have sådan en gris stegende hele dagen. I stedet gik jeg all-in på både burgerboller, barbecuesaucen og coleslawen, og lavede det selv. Helt selv! Jeg var ret stolt, faktisk. Selvom det ikke var det helt store, kommer opskriften alligevel her - så kan jeg også altid selv vende tilbage hertil, for det bliver ikke sidste gang, vi skal have det, ha! Bilka har forresten grisen på tilbud lige nu, 3 for 99,- - normalpris 59 kr. stykket. Ret okay tilbudspris.

Grove burgerboller, 12 stk.
Jeg har lånt opskriften hos Xenia her, og justeret efter hvad vi lige havde:
5 dl vand
50 g gær
1 tsk sukker
4 spsk olie
2 æg
100 g havregryn
150 g sigtemel
600 g hvidhvedemel
Noget til pensling

Rør gæren ud i det lunke vand, tilsæt sukker, olie og æg, rør, og tilsæt de tørre varer og ælt det godt. Hæver én time, formes på plade, hæver 30 minutter til, pensles og bages ca. 12 minutter ved 200 graders varmluft. Vi havde til fire voksne mennesker (heriblandt to sultne mandfolk, ha) og lidt tilovers.

Grov coleslaw
Gulerødder
Hvidkål
Græsk yoghurt
A38
Salt, peber og sukker

Well, riv gulerødder og skær hvidkål efter behov, og tilsæt nok surmælksprodukter kvantum skvat, og smag til med salt, peber og sukker. Ikke det helt vilde ;)

Mild BBQ-sauce
Ketchup
Brun farin
Sennep
Paprika
Eddike/Balsamico
Soya
Hvidløg

Igen, mikses efter smag og behag og stilles i køleskabet indtil servering. Lækker, lækker sød sovs, der er perfekt til det sprøde, friske bid fra coleslawen i den bløde bolle med det møre kød. Mhhh! Og det bedste er, at der er lidt tilovers til i morgen - jeg glæder mig allerede! God appetit, hvis nogen skulle kaste sig ud i projektet - det kan i hvert fald klart anbefales.

6 kommentarer:

  1. Øj, det ser herre yummet ud!

    - Kit

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, det var SÅ lækkert! Vi skal også have det i morgen igen ;)

      Slet
  2. Det er sjovt, så hurtigt pulled pork er blevet SÅ populært! Jeg smagte det for første gang hjemme hos mine forældre for måske 4 år siden? De havde fået det hos et vennepar, og nu kan man jo nærmest ikke gå ind i et supermarked, hvor fryserne ikke er fyldt op med pulled pork :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har helt ret! Jeg fik det også for første gang i Atlanta sidste vinter/forår, og jeg havde aldrig hørt om det før. Det så bare så lækkert ud der på menukortet ;) Men jeg mener også, at den oprindeligt er fra de amerikanske sydstater, men godt at den nu også er flyttet ind i de danske supermarkeder ;)

      Slet
  3. Mmm har faktisk aldrig prøvet det! Må snart prøves :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det bliver du nødt til, det er SÅ godt! ;) Specielt med coleslaw og en sød BBQ-sauce, mhh!

      Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)