søndag den 2. juni 2013

Tibidabo
Når man sådan har ferie i Barcelona, er weekenden blevet reduceret fra ugens højdepunkt til turistinvassion-der-helt-skal-undgås. Men i går var vejret helt perfekt. Det var sommer, både i kalender- og vejrmæssig definition, solen skinnede, og det var simpelthen for godt til bare at tilbringe endnu en dag på terrassen(/indenfor/på shopping, ahæm). Jeg tog min bedre halvdel i hånden (okay, jeg tvang ham ud af døren. Det var kærligt ment - hvem skulle jeg ellers dele bussæde og udsigt med?), og vi satte kursen mod Tibidabo, en af de lokale bakker, hvor der både ligger forlystelsespark og Tibidabo-slottet aka. kirken Temple Expiatori del Sagrat Cor. Vi nøjedes dog med at kigge udsigt og kirke og gå lidt rundt i den del af forlystelsesparken, hvor man ikke behøvede at betale entré.
Det var fascinerende endelig at se kirken tæt på, efter at have stirret på den næsten dagligt siden vi ankom. Og så var der noget så pæn udsigt deroppe fra, både over bjerge og byen:Jamen, jeg er altså bare typen, der ikke bliver træt af at kigge på sådan noget. At udflugte er at leve.

Find praktiske oplysninger her - vi tog T2A Tibibus fra Placa Catalunya som de nærigpinde vi nu engang er, og slap med en cykeltur og 5,90€ for en returbillet. Der er også en sporvogn for de de mere velhavende turister, men den gruppe er vi endnu ikke i. Til gengæld fik vi en pæn køretur op af bjerget med udsigt til masser af træer og sydlandsk stemning.

6 kommentarer:

 1. Årh, jeg elsker Tibidabo! Der er så eventyrligt! Jeg bliver heller aldrig træt af udsigten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det! Og jeg er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste - det er altså virkelig fortryllende.

   Slet
 2. Ih vi nåede aldrig til Tibidabo, men nu er jeg også højdeskræk og så er det måske lidt dumt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ hæ, ja så skal det nok lige overvejes en ekstra gang i hvert fald. Jeg er ikke sådan direkte højdeskræk, men det gav alligevel et sug i maven, da vi kørte op af bjerget(/bakken?). Man er pænt højt oppe.

   Slet
 3. Jeg har vist aldrig spenderet så meget tid i Barcelona til at jeg kunne nå at se særligt meget, heller ikke dette kendte jeg til og nu overvejer jeg da virkeligt om jeg skulle planlægge en ordentlig sightseeing tur til Barcelona. Smukt ser det i hvert fald ud på dine billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er i hvert fald masser af flotte, interessante og spændende ting at se og opleve i Barcelona, det kan helt klart anbefales :) Og tak!

   Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)