torsdag den 21. juli 2011

Mumiland #1


Mumiland var jo grunden til, at jeg vi valgte Helsinki som årets sommerferiedestination, så allerede på andendagen drog vi spændte dertil. Det ligger omkring 2 timers kørsel fra Helsinki, i den lille by Naantali, tæt på Turku/Åbo, Finlands tidligere hovedstad. Togbilletter tur-retur ville koste ca. 130€ for begge, så i stedet lejede vi en lille bil til i alt 88€ inkl. benzin. Smart (ha ha ;) ).Vi smed bilen ved noget gratis parkering fulgte skiltene til Muumimaailma - kan man andet end at elske finsk? ;)


Endelig nåede vi til Mumiland, der ligger ude på en lille ø.
Til at starte med snuskede det desvære en del og var gråt, men senere klarede det op og blev okay varmt. Så slap vi også for alle de små børn i starten, hæ hæ.


Jeg havde som altid prioriteterne i orden og startede i butikken (eller også var det fordi, den lå først på ruten, hæ hæ). Må jeg ikke nok få sådan en lille nuttet en? :D


Eller en natkjole? Be om! Sååå fin.


Nå. Økonomien rækte desværre kun den lille nuttede pin (og lidt mere. Host). Den blev straks indviet på min søsters Fjällräv, lige ved siden af Triumfbuen (importeret direkte fra Paris). Der var desværre ikke en Snorkfrøken, ellers havde Mumi (og Bue) fået selskab.


Så gik vi videre gennem parken, og uh, der var Mumi-huset :D Stort og blåt, ligesom i fjernsynet. Og jeg var klædt praktisk på til lidt af hvert med mine farverige Nike Free, lilla regnfrakke og gode humør.


Måske blev jeg lidt for ivrig, for alle syntes vist ikke, jeg var lige sød, æhe. Om jeg bliver sluppet løs igen, må I læse i næste afsnit, hø hø.

(Jeg havde egentlig tænkt mig kun at lave ét indlæg om Mumiland, men de 20+ billeder jeg har, bliver alligevel for meget til kun ét, hæ hæ.)

2 kommentarer:

  1. Ej hvor er det sejt! Det er godt nok mange år siden jeg har set noget mumi, men det kunne da være man skulle genopfriske. Især med den lille til den tid :p

    SvarSlet
  2. Ja det er så :D Jeg har nu heller ikke set noget i lang tid, men kunne også godt tænke mig at få snitterne i nogle afsnit (: Og jeg synes da helt klart at den lille skal vokse op med Mumierne :D

    SvarSlet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)