fredag den 15. juli 2011

Så kom dog afsted!

Hey se, det er Karlsvognen!

Her kommer en opfordring, som jeg i hvert fald godt selv kunne have brugt:
Som så mange andre er min krop fyldt med en del modermærker.  Og man hører jo så meget om hudkræft, at jeg begyndte at tænke på, om jeg mon ikke skulle få dem tjekket. F.eks. har jeg nogle, der både popper ud og er lidt tofarvede, og så bare en masse af de almindelige og lidt tofarvede.

Så hver gang jeg hørte noget om hudkræft, blev jeg mere og mere nervøs, og var overbevidst om, at hvis jeg først tog til lægen, ville jeg komme ud derfra hullet som en schweizerost.  Og det er jo ikke specielt rart, så nervøst anlagte mig havde længe aaalt for travlt til at tage til lægen (jeg skulle jo slappe af, i skole, læse og andre vigtige, vigtige ting, der måtte udskyde sådan et maks 2-timers lægebesøg).

Efter adskillelige måneders udsættelse fik jeg dog endelig bestilt en tid til i mandags. Rystende som et espeløv sad jeg i venterummet og blev mere og mere nervøs og fik kvalme. Endelig kom jeg ind, og hvad skete der så? Den rare lœge tog en forstørrelses-ting frem, kiggede på alle mærkerne (det tog sin tid ;) ), og frikendte mig. Ikke noget med ah-vi-må-hellere-lige-skære-skære, men kigge-kigge-jeg-kan-se-at-de-er-i-orden. Hurra! Var slet ikke klar over, at man kunne nøjes med at kigge på dem. Jeg skulle jo vœre taget afsted for flere måneder siden. (Og hvis de skulle have været af, havde jeg taget min kœreste med til at holde i hånden, hœ hœ)

Og så fik jeg i øvrigt også kigget på den allergi/næse-problemer, jeg har døjet med siden påsken - helt ærligt, hvorfor har jeg ikke fået gjort det før?!
Er jeg den eneste, der tænker 'nå, det går nok over' eller er I andre bedre til at komme til lægen, når der er noget galt?

6 kommentarer:

 1. Min læge sagde også til mig, at der ikke var noget galt med mine to "værste" modermærker, selvom det ene flød ud i kanten, og det andet var forskellig-farvet i sådan nogle ringe. Men jeg insisterede på at få dem fjernet! Nu sad de så også på ryggen, så det er svært at tjekke dem - så kunne lige så godt få dem fjernet for en sikkerheds skyld :-D

  Jeps, jeg har det på nøjagtig samme måde som dig! Hvor andre går til læge efter en uges sygdom (forkølelse/influenza/younameit) har jeg flere gange gået over en måned og været syg, uden at tage til læge. Jeg er så dårlig til det :-D

  SvarSlet
 2. Du er slet, slet ikke den eneste som nærmest undgår læger! ;)

  Jeg har været syg siden forrige lørdag, hvor jeg iøvrigt var på Mallorca, og det har været med feber, ondt i hoved, nakkesmerter, hosten, ondt i halsen og ingen stemme.. Men jeg har endnu ikke været ved lægen, for sidst jeg havde det sådan her fik jeg en recept på hostesaft i hånden, og det var så det..
  Men jeg burde nok tage til lægen :)

  SvarSlet
 3. MS: Det havde jeg nok også gjort, hvis jeg ikke var så pivet, ha ha. (ja, jeg synes du er sej!) Så må jeg få min kæreste til at kigge på dem af og til, men der burde jo ikke ske noget, hvis jeg passer på med solen. Og bh-stropperne...

  Ja det er lige det der med at finde balancen, hæ. Over 2,5 måned med træls næse var nok også lige i overkanten, hæ.

  Line: Jeg er glad for, at der er andre som mig ;) Eller, så føler jeg mig i hvert fald ikke helt så håbløs, ha ha.
  Ja det er tit det, så tænker man, hvad kan lægen egentlig gøre? Men nogen gange er der jo noget at gøre. Og det er jo gratis at tage afsted, så man burde bare få det gjort (: God bedring i hvert fald! (:

  SvarSlet
 4. Jeg har det på samme måde.. Jeg kan ikke være helt håbløs :) ha ha.
  Nemlig! Og jeg får det faktisk lidt dårligt med mig selv, hvis jeg får en tid ved lægen når jeg ved, at jeg kun er forkølet, for på en måde så optager jeg jo pladsen for nogle som måske er alvorligt syge.. Men jeg burde tage afsted. suk!

  Og tak, jeg håber på snart at blive frisk :P

  SvarSlet
 5. Hehe, hvor er du sød at du synes, jeg er sej - jeg følte mig også lidt sådan, da det var overstået :-D Men det var faktisk ikke slemt, kunne ikke mærke noget. Kunne kun (nu bliver det klamt) høre igennem kroppen at hun skar/rev i huden. Lidt ubehageligt! Men værre var det heller ikke :-)
  Ja jeg passer også meget på solen, så håber lidt det går. Men man kan jo aldrig vide! Hvad?! Kan bh-stropper give kræft, eller?

  Hehe, ja der har du ret!

  SvarSlet
 6. Line: Nemlig ;)
  Min lœge har heldigvis altid tid ved at han presser folk ind, så når jeg har siddet og ventet over en halv time i venterummet, er der ikke nogen dårlig samvittighed tilbage ;) Og ja det burde man jo. Men men men... ;)

  MS: Hœ hœ, det er du jo :p Ja det er nemlig også det min mor har sagt, og det lyder simpelthen så klamt (jeg er engang besvimet under en klam film, så det siger lidt om min klamhedstœrskel, ikke?), at jeg helst vil undgå det. Men skulle selvfølgelig nok få det gjort, hvis det var nødvendigt (:
  Nå nej, bh-stropper er helt ufarlige, bare rolig! Det er bare fordi, mit ene modermœrke af og til går imod stroppen, og den anden af og til bliver klemt af 'omkredsstykket'.

  SvarSlet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)