lørdag den 30. juli 2011

Suomen-øh..., Sveaborg!


Jeg er slet ikke færdig med mine Helsinki-indlæg endnu, så her kommer en af turens højdepunkter, som jeg absolut kan anbefale: På nogle små øer i den finske skærgård ligger nemlig det gamle fæstningsværk Sveaborg/Suomenlinna, der er en del af verdens kulturarv. Og så er der flot natur og mulighed for en rigtig god gåtur (:
Der var også en del museer (f.eks. med legetøj, ville jeg egentlig godt have set), men vejret var så godt, at vi bare gik rundt og nød det udendørs.


En sød lille sti, som dog vist ikke var en del af den sædvanlige turistrute.  Men vi gik bare lidt rundt, hœ. Der bor ca. 900 mennesker fast derovre, så det er ikke bare ren udstilling. Og så er der også en lille købmand med billig is (og andet) ;)


Der var altså virkelig pænt.


Selv skraldespandene passede ind. Eller hvordan det nu lige var, hmm.


Verdens mindste strand havde de også, ha ha. Men klipper var der heldigvis nok af, så der lå folk også henslængt og badede fra.


Vi nøjedes dog med at soppe lidt, og bare sidde og nyde udsigten og vejret. Det var virkelig dejligt.

Nu var vi jo selvfølgelig ret heldige med vejret (25 grader og sol ❤), men på koldere dage er jeg sikker på, at det også er at godt udflugtsmål, hvis man kan lide pæn natur, udsigt og gåture.


For at komme derover, tager man en lille færge fra Kauppatori(/Helsinki havn), der jævnligt sejler. Det koster 4€ for en retur, med mindre man har dagsbilletter (7€ 1. dag, 3,5€ efterfølgende dage), der er det nemlig inkluderet. Haps, billigt! (:


Overfarten tager ca. 15 min., og der er masser af fine ting at kigge på imens. F.eks. har man kig til begge de store, flotte kirker i starten, og der er også søde, små øer og Helsinkis kystlinje.


Og lige ved Helsinkis havn ligger der også et stort marked, hvor der blev solgt alt fra kunsthåndværk til pels, smykker, udskårne træfigurer og friturestegt elg. Vi nøjedes dog med nogle kirsebær og jordbær til vores udflugt, hœ.

2 kommentarer:

  1. Synes også Suomenlinna er et skønt sted, virkelig et besøg værd. Helsinkis havnefront ser også bare fantastisk ud fra båden!

    SvarSlet
  2. Sofie: Ja det er det virkelig (: Og ja det var rigtig flot at kigge på, og jeg nåede ikke engang at blive søsyg ;)

    SvarSlet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)