onsdag den 9. oktober 2013

Hverdagsmuffins af den lækre slags


Jeg har fundet mig en ny afhængighed. Banan-havregryn-mandel-muffins med æble og kanel! Mhhh, siger jeg bare. Men den er egentlig ret lødig, så længe jeg ikke går helt amok. Og det gør jeg ikke så tit. Udover at være dejligt nærende (mæthedsfornemmelse ér bare en god ting), er de også så simple, at selv jeg kan finde ud af det. Hep! Jeg tror næsten ikke, det er muligt at mislykkes med dem (...7-9-13), og så skal der bruges et fåtal af ingredienser. Ren win-win.

Det er Betina, der har introduceret mig for opskriften, og den er som følger:
- 4 modne, moste bananer (behøves ikke købes most. Kan sagtens klares med en gaffel ;) )
- 140 g havregryn
- 65 g grofthakkede mandler
- Et KÆMPE æble eller flere små, skåret i stykker (fantastisk mængeangivelse, ja. Men man kan faktisk ikke få for mange)
- 3 tsk kanel

Bland hele molevitten godt sammen, og fordel i muffinforme af en okay kvalitet (med mindre du godt kan lide enten at spise papir eller efterlade en kvart kage til muffinformene. Suk). Ovenstående giver ca. 14 stk., der herefter smides i ovnen ved 180 grader varmluft i 15 minutter. Når de lige har fået nogle minutter til at sætte sig, er de enormt lækre lune. God appetit!

Og nå ja. Endnu en fordel, som Betina også nævner, er den alternative version. Hvis man er i det lidt mere lækkersultne hjørne (chokolaaaaaaaaaaaade!), så tilsætter man 50 g hakket, mørk chokolade i stedet for æbler og kanel. Mmhh.

2 kommentarer:

  1. Det ser godt nok lækkert ud - skal helt klart prøves! (:

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, det er det i hvert fald også! :) God fornøjelse/appetit! ;)

      Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)