onsdag den 30. oktober 2013

Tørre æbleskiver


Udover vores tag og stakit krævede orkanen andre ofre. Æbletræet på fællesarealet havde sluppet sin last i den vilde blæst, så der var æbler ud over det hele. Gisp! Min bedre halvdel så dog straks mulighederne, og fyldte  både en opvaskebalje og en cykelkurv. Yay! (...og ja, det var åbenbart, hvad han mente var mest egnet til formålet. Desværre medbragte han ikke også et kamera, så billededokumentation må vi undvære. Tsk). Vi gik straks i gang med forædlingen, og efter at skrællede og parterede æbler var sat i kog til grød, kom turen til æbleskiverne(/de tørrede æbleringe. Hip som hap). En opskrift kan man nok ikke helt kalde det, men tynde skiver og 3,5-4 timer i ovnen ved 100 grader (vendes én gang) gør tricket. Lækkert!

Og apropos nedfaldne ting:

Det er utroligt, hvad der sådan ligger og flyder på cykelstierne, hvad?

6 kommentarer:

 1. Dyppede du de der æbleringe i sukkervand inden du satte dem i ovnen? Det gjorde jeg i weekenden, og de var væk på nul komma fem, da de var færdige! Hold op de smagte godt :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Øj, det lyder altså også godt! Det må jeg lige overveje til en næste gang - evt. gå ud at ryste et træ lidt, så jeg kan få fat i flere nedfaldsæbler ;)

   Slet
 2. Elsker din måde at skrive på. Og ja, det er utroligt hvad man finder på cykelstierne af og til :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, hvor er du sød! :) Og ja, helt ærligt - tænk at der bare ligger sådan et træ og fylder, når man er ude at kigge på stormskader ;)

   Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)