lørdag den 17. september 2011

For JEG er da i hvert fald sund og rask


I sidste uge fik jeg jo taget blodprøver i forbindelse med min tilmelding som bloddonor. Hvis der ikke var noget galt, ville jeg først blive kontaktet igen om de der tre måneder, der skal gå. Så selvfølgelig ringede de i tirsdags. Min blodprocent var pænt lav, så de anbefalede mig at tage til lægen.
Den flinke mand havde heldigvis tid samme dag, jeg fik taget endnu en blodprøve, og to dage efter havde jeg resultatet: et jernunderskud, der sagde spar to (hvilket vil sige, at mit jern-tal var på 1, hvis det siger nogen noget. Pænt lavt, i hvert fald).
Så det er i hvert fald en ret god forklaring på, hvorfor jeg så hurtigt bliver forpustet (=færre røde blodlegemer til at transportere ilten rundt, venter stadig på mit skud epo, hæ hæ), og måske også hvorfor jeg så hurtigt fryser. Men nu har jeg i hvert fald fået købt en pæn slat jernpiller, så jeg glæder mig til at blive helt hyper og varm igen.

Men nu hvor jeg har en 'diagnose', er det også som om, at det er helt lovligt at være træt og forpustet. Så sådan en lille eftermiddagslur er da næsten en nødvendighed, når man er i så meget energiunderskud, som jeg åbenbart er. Burde nok bare blive i sengen og på sofaen til tallene går op, hæ hæ.

Det ironiske er bare, at jeg aftenen før tirsdag havde kritiseret ideen om årligt sundhedstjek til alle ret meget. Sådan nogle (unge) som mig kan da i hvert fald godt mærke, om de fejler noget. Hmm. Godt jeg hverken skal være læge eller politiker, hæ.

4 kommentarer:

 1. Heh. Godt du fandt ud af det. Og jeg synes bare du skal tage den middagslur med god samvigtighed ;)

  Det forklarer nok desværre ikke hvorfor jeg altid fryser, for jeg har givet blod jævnligt i noget tid. Hmm, måske tjekker de kun første gang. Det må jeg undersøge!

  Jeg håber du fortæller mere om, om de piller virker :)

  SvarSlet
 2. Hehe, det var vidst godt de opdagede det. Tænk hvis du aldrig skal fryse mere, haha :D

  SvarSlet
 3. Ja, godt at de fandt ud af det. Jeg er enig med Stine, den lur må gerne være med god samvittighed :)

  Kig forbi: http://camillabellasandberg.blogspot.com/

  SvarSlet
 4. Stine: Ja det var ret godt. Problemet med middagsluren er bare, at jeg stadig har ting, jeg skal nå. Men okay, når jeg nu er syg... ;)

  Nej det var ærgerligt. Men jeg ved heller, om jeg stopper med at fryse, for det har jeg sådan set også gjort i lang tid. Det kunne bare godt være en forklaring - det håber jeg i hvert fald på! (: Og ja jeg synes da, at du skal prøve at finde ud af det (:
  Ja bare rolig, jeg skal til tjek om 2 uger, så der kan jeg fortælle om de har virket, både på jern- og blodtallene og mine symptomer (:

  Natasia: Ja det var ret heldigt. Og jeg håber, men tør desværre ikke helt tro på det. Sidder også med lilla negle lige nu, hæ.

  Camilla: Ja det var godt (: Og nu har jeg nu næsten ikke noget valg med den lur ;)
  Jeg kigger forbi (:

  SvarSlet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)