tirsdag den 13. november 2012

Hola! - spansk for begyndere


Nu har jeg gået til spansk i 5 uger a 2*2 timer, og det er slet ikke så håbløst, som det har været! De første gange hadede jeg det som pesten. Det havde nok noget at gøre med, at jeg startede helt på bar bund og desuden missede den allerførste time. Smart. (det viste sig, at det godt kunne have betalt sig at tjekke mødetidspunktet mere end én gang. Så havde jeg måske fanget det rigtige). Nu skrider det dog stille og roligt fremad, og jeg kan i hvert fald spørge 'hvad er det?' og fortælle, hvad jeg kan lide. Der er dog stadig lang vej endnu, men det er bare om at klø på. Og PS til dem, der siger, at dansk er svært:


I det mindste er udsagnsord rimelig lette at bøje på dansk. Her har vi bøjningsskemaet for spansk, forskellig bøjning alt efter artikel og selve udsagnsordet. Og det her er endda kun nutid O.o

Set fra en andel vinkel, så forstår man også bedre spaniernes dårlige udtale, når man begynder at lære lidt spansk. Den måde, deres bogstaver udtales på i forhold til det engelske, er ret forskellig. Så dem der er uerfarne i engelsk, de bruger simpelthen den spanske udtale. F.eks. bliver 'share(/sjair)' til 'sare(/sair)', da h'et er stumt på spansk. Og sådan noget som e-mail, har jeg hørt udtalt som æmaijl - her snakker vi om dem, der har bestået engelsktest for at gå på vores uddannelse. Og så er der også det der Wi-Fi, som nemt kan blive til viffi. Hæ hæ.

6 kommentarer:

 1. Det er altid spændende at lære nye sprog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det! Men også svært, hvis man, som jeg, ikke er det helt store sprogøre. Kunne dog godt tænke mig også at lære fransk :)

   Slet
 2. Hvis du synes nutid er svært, som du selv siger, så bare vent til de to datider og alle deres konjunktiver..

  SvarSlet
  Svar
  1. I know... Med begyndende panik i øjnene har jeg kigget på ...alt det andet, og glædet mig over, at vi ikke er nået til det endnu. Jeg forstår bare ikke, HVORFOR det er nødvendigt med alle de forskellige bøjningsformer! På dansk klarer vi os da fint uden -_-

   Slet
 3. Enig med Sofie :-) uha, især konjunktiver er the shizzle .

  SvarSlet
  Svar
  1. ...og jeg er allerede stået af O.o Håååber på at blive guidet godt igennem det af vores spansklærer. Håber, håber, håber! Ellers må jeg hutle mig igennem på skraldespansk ;)

   Slet

Jaaaah, skriv en kommentar!
(reklamekommentarer linkende til virksomheder frabedes dog, og vil blive slettet som spam)